lisarijsenbrij.reismee.nl

semana numero dos

Hola Todos,

Daar ben ik weer. Weer vanuit de school maar dit keer met een week aan indrukken in mijn broekzak. Random een paar dingen die me zijn opgevallen en bijgebleven afgelopen week:

- tico's (zo noemen de costa ricanen zichzelf) kennen geen tijd:
als de bus om kwart voor 8 vertrekt, ga je vrolijk in de rij staan en zie je wel wanneer de bus daadwerkelijk vertrekt

- Iedereen die je begroet geef je één kus, of je ze nou kent of niet.
- ze zeggen minimaal 10x op een dag Pura Vida!
-Als je in de bus zit of in de taxi maak je altijd een gezellig praatje met de ander. Waar hij of zij vandaan komt, hoe je heet, todos
- het is helemaal geen probleem als je met tien man komt aankloppen. Kom binnen, en binnen 5 minuten krijgt iedereen een bordje met rice and beans, cas (een lekker sapje) en home made tortillas.

- als het niet 30 graden is, dan is het muy frio

- je hebt rode en oranje taxis : oranje zijn 2x zo goedkoop, en gezelliger.

- in plaats van filters gebruik je hier koffie sokken, letterlijk!

-begroeten doe je met Hola of buenas dias of noche, de telefoon opnemen met Halo? en dan niet vergeten dat minimaal 10x te herhalen voordat het gesprek begint...

- in een weekend is het helemaal niet erg om 10 uur te reizen en daarvoor minder tijd daar terug te krijgen

uhmm, what else? nog veel meer dat in ieder geval

Afgelopen weekend was hectisch. Het begon al op vrijdag, schoolreisje van Andres (zie fotos), ´s avonds nog een bbq op school. De volgende dag ben ik met de host venturers van Raleigh gaan kamperen ter voorbereiding. Met andere woorden heel veel spaans. In de stromende regen de tenten opgezet,3 beroerdeuurtjes geslapen maar heel gezellig in ieder geval. Ik ga nu naar het stadje toe, dus ik ga er een einde aan breien.

Dag lievemensen.

Un grando beso,

Eliza (zo heet ik hier)

Kiddy

Lieve Lisa, er zijn blijkbaar zoveel honden dat zelfs de paarden eraan gewend zijn! Maak je ook een paar foto's van de voorkant van je gastgezin...? ik wil zo graag gezichten zien. ik denk dat als je zegt dat het is om het de mensen thuis te laten zien, ze het vast geen probleem vinden om te poseren. Heb je al bedacht dat je ook in costa rica kan gaan werken als arts...?Ik blijf erbij zoals je merkt dat je medicijnen moet gaan studeren!
liefs
K.

Fia

Hola Eliza!

Wow! Je hebt echt veel beleeft afgelopen week. Wat leuk dat je zoveel foto's plaatst,zo zijn we er toch nog een beetje bij. :) lijkt me wel wennen zeg, dat ach we zien wel wanneer de bus vertrekt oftewel we hebben alle tijd. Wat een verschil met hier waar iedereen altijd aan het haasten is! Nou lieverd ik verheug me alweer op heg volgende verhaal. Kus

fierman

Lieve Lisa,
Dank voor je berichten, je bent wel druk bezig.
Hier is zoals gewonlijk veel te doen rondom de gracht, maar ik wil je alleen schrijven, als andere mensen dat niet kunnen lezen. Kan dat?
Liefs Fierman

Marloes

Lieve Lisa,
Wat klinkt het allemaal geweldig! Zoveel indrukken in zo'n korte tijd! Vind het super om het allemaal te lezen!
Liefs Marloes

Judith

Dikzak! Wat klinkt dat allemaal heerlijk ik zit met watertanden te lezen. :)

dikke pakkert!

Lieve Lisa , het aanbieden van een glaasje cas met een bordje tortillas is , dan wel Nederlandse producten, ook hier gebruikelijk. Echter willen wij hier wel van te voren weten wanneer wij de gasten mogen ontvangen. Ik ben ook iemand die graag van te voren weet wanneer iemand mij komt bezoeken. Hoe langer in tijd ik weet dat er gasten komen, hoe beter ik het vind. Ik kan mij dan op mij wijze voorbereiden op de komst van gasten. Vaak staat de tafel al uitgebreid gedekt een dag voor het geplande diner. Deze wijze van leven en organiseren heeft ook een nadeel, de spontaniteit binnen de ontmoetingen is verdwenen. Lisa wat gebeurt er in de oranje taxi wat in de rode niet ontstaat? En beheers je al de 10 x Halo als je telefoneert? Iedereen kussen , dat lijkt mij wel mooi, hier kust men voornamelijk in de ruimte , Michel noemt dit " Luchtkussen" , ik beheers deze wijze van kussen niet. Je kust of je kust niet. Lieve Lisa, tot het volgende bericht, liefs, Trude.

Rosa

Lieve Lisa,
Leuk dat je al helemaal ingeburgerd bent met een nieuwe naam op de koop toe. Ik kan lezen dat je het heel erg naar je zin hebt.
Ik ga nu nog even dat andere nieuwe berichtje lezen.
xx

Flora

Hahaha, wat schrijf je leuk :)
Echt de leuke dingentjes die je opvallen!
Het klinkt helemaal goed daar, natuurlijk!

Liefs Flora