lisarijsenbrij.reismee.nl

laatste halve dag 2011!

lieve allemaal,

Dit keer vanuit het mooie cartagena in Colombia!
Het was een lange reis vanaf Costa Rica naar een klein kustplaatsje in Panama, portobelo. Maar na wat rondvragen, toevallig in hetzelfde restaurant eten als een paar roodverbrande en vrolijke polen, zijn we de 23e vertrokken met 5 jonge meiden op een zeilboot naar colombia via de san blas eilanden.

De eerste dag op de boot natuurlijk meteen ongelooflijk verbrand, wij nederlanders zijn toch niet echt gewend aan de zon hier. De restvan de dagen met factor 50 gesmeerd...

Kerst gevierd op een tropisch klein eilandje, helder blauw water en palmbomen.

Alleen de geur van de échte kerstboom op een van de bewoonde eilanden (vraag me niet hoe die daar komt) deed me denken aan fenffe, aan kerst en aan nederland.

De 28e aangekomen in het bruisende, jonge en mooie Cartagena. De afgelopen dagen genoten van cocktails, feestjes, uitslapen en vooral vaste grond onder je voeten.

Morgen reis ik door naar Santa Marta en taganga met Eefke en Martina, twee leuke meiden uit Venloooo. Haha, we zijn de hele dag melig om het prachtige purmerendse plat en limburgse dialect. Ik blijf komende tijd nog in colombia, there´s a world to explore!!

Een grote dikke kus

Lisa

Marloes&Fia

Hoi Lies,

Wat klinkt dat gezellig! Veel plezier in Santa Marta en taganga met de venloose (haha,dat klinkt gek!) meiden. Wij gaan zo even lekker tutten en om 12h het nieuwe jaar inluiden en dan rond een uur of 1 naar Aad. We zullen iedereen ook gelukkig nieuwjaar wensen van jou! Jij een super gelukkig nieuwjaar met veel liefde,wijsheid en geluk (weet je nog van welke leraar dat is? Wij wel!)

Lieve Lisa geniet!

xx liefs
Kus Marloes & Fia

femke

Lieve Lisa,

Fijn nieuwjaar! Met veel plezier heb ik al je reisverhalen gelezen, wat klinkt het allemaal fantastisch. Geniet er nog maar even lekker van.

Liefs Femke

Linda

Hola Lisa,

Féliz año nuevo!!

Besos Linda

beatrijs

Lieve Lisa,
Ik was te snel met mijn vorige reactie, ik had nog niet gezien dat je ook een verhaal had geschreven. Wat leuk dat je gezeild hebt! En kerst vieren onder een palmboom en toch ook een echte kerstboom ruiken, dat klinkt dubbel heerlijk.
Nieuwjaarszoen, Tijs
PS mijn eerste reis naar tropisch gebied was in 1989 naar Costa Rica en ik dacht dat onder de bomen zitten wel voldoende bescherming zou bieden tegen de zon. Een rode kreeft gelijk en bovendien nogal pijnlijk. Zo moeten wij Hollanders het kennelijkk leren.

Laura

hi lieve lies!

Heel veel goeds voor het nieuwe jaar! Je hebt 2011 goed afgesloten en zoals ik lees begin je 2012 ook al weer met vele mooie indrukken en avonturen.
Heel veel plezier komende tijd en wil je nog lang niet terug zien ;)

Geniet met volle teugen!

dikke kus! Laura

Rosa

Lieve Lisa,

Leuk om te horen dat je het zo naar je zin hebt en dat je leuke Venlooze vriendinnen hebt ontmoet.
Een beetje aan de late kant, maar ik wil je toch nog een gelukkig nieuwjaar wensen!!

Even over die reactie van Marloes en Fia: Van wie was die uitspraak ook alweer? O laat maar: kramer natuurlijk.

Liefs Rosa